Piggare ögon med tear-trough

Nu finns det en relativt ny behandling ute på marknaden som kallas för ”tear-trough”. Resultatet av behandlingen är omedelbart och i princip utan konvalescens, du kommer att få piggare ögon med tear-trough. En del lider verkligen av att se trötta och håglösa ut som man kan göra med mörka ringar under ögonen. Men när håligheterna under ögonen fylls ut så ser man direkt piggare och mer välmående ut. Påsarna minskar och de mörka ringarna försvinner till en följd av att håligheten inte längre kastar skuggor.

Vad är tear-trough?

Tear-trough är en hålighet under ögat som oftast uppstår i takt med att vi blir äldre då fettvävnaden helt naturligt minskar på vissa områden. När fettvävnaden försvinner exponeras de ytliga kärlen som ger mörka kontraster. När fettet minskar under ögonen framträder en hålighet som resultat, det är detta som kallas för ”tear-trough”. Med dessa håligheter och eventuella påsar som uppstår är det många som tappar självförtroende och blir trötta på att ständigt se håglösa ut fast dom inte känner sig som de ser ut. Problemen är mycket lätta att åtgärda och kommer att ge dig din självkänsla och självförtroende tillbaka.  Problemet åtgärdas med hjälp av fillers. Det kan hända att de mörka ringarna under ögonen inte är på grund av håligheter utan beror på en pigmentering av huden och då kommer inte tear-trough-behandlingen att hjälpa. Det är viktigt med en konsultation innan för att du ska veta att behandlingen kommer att ge dig ett förväntat resultat.

Hur utförs tear-trough?

Då behandlingen av tear-trough sker med hjälp av fillers så är det en ganska trubbig och böjbar nål som används. Den stick in i huden på båda sidorna om kinden, det blir alltså två ”ingångs-hål”. Det som kan hända är att du får lite svullnad och pyttesmå blåmärken efter sticket. Vissa kan uppleva ett visst obehag när nålen sticks in men då kanylen innehåller bedövning försvinner detta omgående. Behandlingen går väldigt fort.