Sex i rymden kan bli problematiskt

Om vi människor någon dag ska bosätta oss på andra planeter i och utanför vårt eget solsystem så måste vi skapa och föda barn i rymden. Problemen som uppstår med detta börjar redan vid samlaget. Då vi människor har lägre blodtryck i rymden än här nere på Jorden kan det vara svårt om inte omöjligt för en man att få stånd under samlaget. Sen kommer också problemet med vätskor och hur de beter sig där det inte finns gravitation. Eftersom vätskor svävar fritt i rymden kan det bli problematiskt med sperman som mannen ejakulerar vid klimax. Att sperman ens skulle kunna ta sig upp i slidan är även svårt att säga. Sen finns det såklart andra faktorer som påverkar ifall ett ägg ens kan bli befruktat i rymden.

Saker som strålning, isolering, ändringar i gravitationen, illamående, störningar i dygnsrytmen och stress är bara några av de problem som kan förhindra en befruktning. Sen är livet i rymden mycket mer krävande en här på jorden, den lägre gravitationen gör exempelvis så att våra muskler förtvinar med tiden. Det är därför som astronauter varje dag gör fysiska övningar när de är på den internationella rymdstationen (ISS). Ifall kvinnan som bär barnet skulle kunna träna är det nog ingen som tvivlar på, men barnet i magen då? Hur påverkas det av förändringar i gravitationen, strålning och annat som bosättning i rymden innebär.

För att lösa problemet med lågt blodtryck och vätskor som svävar överallt bör astronauter använda sig av kondomer. Då de ska vara borta resten av sina liv får de köpa ett helt lager med kondomer för att klara hela resan. Att köpa lager av preventivmedel kan man göra online på sajter som säljer sådant. https://www.kondomvaruhuset.se/ är en sajt som säljer kondomer och sexleksaker. Hur man ska göra med barnet i magen och hela förlossningen och så vidare får personer vi ESA och NASA komma på.