Valeryds historia

Det var Bernt Larsson och Per-Owe Larsson som hade en bilverkstad i Larv, strax utanför Vara. Året var 1958 och dem reparerade både bilar och lastbilar samtidigt som dem även byggde om lastbilar åt lantbrukare i trakten. Just detta år var då dem fick förfrågan om att bygga en lätt släpvagn som kunde dras efter en bil. Det var en företagare i trakten som behövde detta och de två bröderna började bygga och snickra. Snart rullade den första obromsade lätta släpvagnen från verkstaden och just år 1958 blev starten till något som idag är väldigt mycket större.

Åren har gått och mycket har givetvis hänt längs vägen. Jag skulle kunna dra det år för år men jag vill egentligen lägga krut på det som är Valeryd Släpvagnstillbehör idag. Valeryd är experter på att utveckla och tillhandahålla släpvagnsdelar för den europeiska eftermarknaden och riktar in sig på ett sortiment i premium. Produkterna finns tillgängliga bland B2B-partners via olika biltillbehörsbutiker men även e-handel. Man kännetecknas av långvariga ekonomiska fördelar, stor tillgång på redan färdiga lösningar, att man finns i programvara och koncept i butik men framförallt med fokus på optimal kundnytta i alla lägen.

Visionen är viktig

Idag fokuserar man framåt, så som man alltid har gjort, men har en tydlig vision om vart framtiden ska leda. Valeryds vision är att vara ledande i Europa som leverantör av både reservdelar och tillbehör till släp och husvagnar. Längs vägen är ambitionen att vara förshandsvalet bland slutkonsumenter och återförsäljare genom att ha marknadens bästa konceptlösning.

Man möjliggör det hela genom tre mål som egentligen är grunden till hela visionen. Man behöver utveckla marknadens bästa verktyg för att kunden enkelt ska hitta vad man behöver, göra det enkelt för slutkonsument att hitta återförsäljare samt göra det enkelt för återförsäljare att ha ett sortiment i bästa klass. Valeryd släpvagnstillbehör – alltid här för dig!