Armband med ett budskap

Många organisationer säljer armband med budskap på idag. Först ut med detta var Ung Cancer som säljer pärlarmband med texten ”Fuck Cancer”. Efter det har det kommit mängder med olika armband som för ut sitt budskap och på det sättet samlar in pengar. Privatpersoner har också kommit med egna initiativ där de skapar armband och där överskottet går till välgörenhet.

Bokstavspärlor

Armbanden är oftast gjorda av Seed beads eller Rocaille som de också kallas. För budskapet används bokstavspärlor. Materialet till ett armband kostar inte mycket och du kan göra flera armband på en kort stund.

Själv gör jag också armband med budskap. Men mina är inte för välgörenhet utan jag gör personliga armband med ett eller några ord som betyder något för den som ska få armbandet.

Jag köper bokstavspärlor i 25-pack för 9 kr styck. Efter hand som jag behöver fler bokstäver köper jag in dessa. Summan per armband blir inte stor, men ibland får jag köpa en bokstav som jag kanske inte använder så mycket. Men alternativet är att köpa en mix av bokstavspärlor och då kommer jag inte få ihop så många armband eftersom man inte kan veta hur många det finns av en viss bokstav. Jag beställer mina bokstavspärlor här >> https://www.parlgrossisten.se/bokstavsparlor/ 

De pärlor jag använder i övriga armbandet kostar heller inte mycket. En påse med 20 g kostar ca 15 kr.

Bara fantasin sätter gränser

Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna för budskapen på dina armband. Många standardbudskap är sånt som älskade mamma, bästa pappan, carpe diem, din för evigt etc. Men om man tänker efter lite kan man hitta sådant som passar bra in på en viss person och som är mer unikt.

Att ta med ett sådant armband till värden/värdinnan när man går bort kan vara mycket uppskattat. Jag brukar också ge bort armband med bokstavspärlor vid födelsedagar där man normalt inte brukar ge presenter. Om någon är sjuk kan jag ta med ett armband med ett uppmuntrande budskap.