Hittade till slut leksaker till Jarkos 3-åring

Jag och min tjej Marja ska nästa helg hem till hennes bror Jarko. Hansson fyller 3 år och vi ska fira av honom med tårta, godis och lite lekar. Det är bara så in i bänken svårt att hitta bra leksaker till en 3-åring. Jarko har sagt att det inte är så viktigt vad vi köper, så länge vi dyker upp.

Jag tog på mig uppdraget att leta leksaker för barn runt 3 år. Efter mycket sökande på nätet hittade jag till slut ett gäng prospekts som kan fungera. Det blir att välja mellan leksaksbilar, plastbollar, sparkcykel, dansmatta, dragspel, pussel i trä eller LEGO. Om jag får välja blir det en leksaksbil till ungen. Men innan vi köper presenten måste även min tjej ge feedback.

När jag ändå är och träffar Jarko ska jag passa på att höra hur hans investeringar på börsen går. Jarko brukar köpa och sälja aktier över dagen, han gör det mest på skoj. Har ingen aning hur det går för honom, men ska bli kul att höra. Jarko jobbar som virkesförare i Örebro på dagarna. Han älskar att köra lastbilar och är duktig på att meka med bilar. Min tjej Marja gillar också att köra fordon. Hon arbetar som truckförare på ett stort lager. Marja har jobbat som truckförare i över 5 år nu och hon älskar sitt jobb. Jag tycker det låter lite enformigt, men det viktiga är att hon gillar det hon gör.

Marja är född i Kiruna och flyttade söderöver för 10 år sen. De flyttade när hennes farsa fick jobb på ett bolag några mil söder om Örebro. Försöker komma på vad Örebro är känt för, det enda jag kan tänka på är deras skofabriker från förr i tiden. Örebro hade många skofabriker under tidiga 1900-talet. Idag finns en hel del logistikföretag i Örebro, eftersom staden ligger strategiskt till mellan Stockholm, Oslo och Göteborg.