Tänk vad gott det hade varit om man kunde köpa ett färdigt jaktställ

Nu närmar sig slutet av sommaren med stormsteg, lite ledsamt såklart, men stängs en dörr så öppnas en annan. Nu nalkas jaktsäsongen med bra fart. Snart är dagarna i t-shirt och kortbyxor över och det är dags att glida i sina jaktkläder. Ofta är det, iallafall för mig, ett hopkok av olika undertröjor och kalsonger man samlat på sig genom livet, men jag undrar om man inte borde skaffa sig en komplett uppsättning med jaktkläder, inifrån huden och ut mot väder och vind, helt enkelt ett komplett jaktställ. Undrar om någon kan fylla det behovet? För visst vore det praktiskt?

Olika märken och modeller har olika styrkor och svagheter

Det som jag retar mig mest på är när jaktkläderna inte ”funkar” tillsammans. Undertröjan är lite för varm när långkalsongerna är precis lagom, jackan är vattentät medans byxorna inte är helt torra. Visst är det ett i-landsproblem, men som sagt jag retar mig på det emellanåt. I min jakt på det perfekta jaktstället har jag inför hösten investerat i ett underställ som verkar lovande. Nu skall vi se hur det klickar med resten av jaktkläderna när regnet öser ner och kylan biter som värst.

Tradition eller nytänkande. Eller kanske en kombination?

Längst ut har jag kronans vindrock och gamla gröna uniformsbyxor. Klassiska kläder anses ju klassiska av en anledning och de är väldigt praktiska på många sätt. Men samtidigt åldras de och det kommer fram nya material hela tiden. Lagom till Älgjakten är det kanske dags att uppgradera även dessa i jakten på ett perfekt jaktställ? Lycka till i skogen och hoppas jakten blir torr, varm och behaglig.

Kommentarer är stängda.